• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
00:26

Yatsı'ya Kalan Süre

Kırıkkale’de 112 Acile 10 dakika yetiyor

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş, Acil Sağlık Hizmetleri haftası nedeniyle yaptığı açıklamada kent merkezinde 10 dakika içinde hastaya acil müdahale yapıldığını belirtti.


Ağırtaş, kırsalda ise 30 dakika içinde müdahale edilebildiğini söyledi.

Türkiye’de her yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri haftası münasebetiyle il sağlık müdürü Dr.Murat Ağırtaş, açıklama yaparak çalışanların haftasını kutladı. Ülkenin en ücra köşesine kadar ulaşan acil sağlık hizmetlerinin Kırıkkale boyutları hakkında varılabilecek en yüksek noktada olduklarını ifade eden Dr.Ağırtaş, afet ve kazalarda ölümlerin önüne geçilebilmesi için en doğru ve en hızlı müdahale yapabilmek için Acil Sağlık ekiplerinin büyük özveri ve gayretle çalıştıklarına dikkat çekti.

10 DAKİKADA MÜDAHELE EDİLİYOR

İl Müdürü Dr.Ağırtaş, Kırıkkale’de bu anlamda kent merkezinde yaşanan vakalara 10 dakika içinde acil müdahale yapıldığını ancak kırsal alanlarda 30 dakikada müdahale edilebildiğini açıkladı. İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş, acil hizmet ekiplerinin haftasını kutlayarak yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi. “Ülkemizde her yıl 1-7 Aralık tarihleri Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmaktadır. Acil Sağlık Hizmetleri yurdumuzun dört bir yanını saran, en ücra noktalara ulaşabilen kesintisiz sağlık hizmetini vatandaşlara ulaştırmayı hedef almaktadır. Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı; doğal afetler ve kazalarda oluşan yaralanmalarda, acil hastalık durumlarında en hızlı ve en doğru müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlık riskinin en aza düşürülmesidir.

500 PERSONELLE HER ZAMAN HAZIR

İlimizde Acil Sağlık hizmetlerinin sunumunda hasta ve yaralılara her türlü coğrafi ve iklim şartlarında ulaşabilmek amacıyla bünyemizde; 19 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 30 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı, zorlu arazi ve kış şartlarında kullanılmak üzere 1 adet kar paletli ambulans, 1 adet dört sedyeli ambulans, 1 adet obez ambulans, 2 adet motosiklet ambulans, 2 adet UMKE aracı ve 1 adet acil müdahale ünite aracı ile beraber 380 acil sağlık hizmetleri personeli ve 128 UMKE gönüllüsü bulunmaktadır.

HASTAYA ULAŞIM ORANI %95

Acil yardım talebinde bulunan kişilerin, hastanın konumuna dair adres bilgisini doğru vermesi, trafikteki diğer sürücülerin, ambulansa ait siren sesi duyduğunda veya tepe lambası yanarken gördüğünde, ambulansa yol vermesi hastaya ulaşım süresinin kısaltılması açısından hayati derecede önem taşımaktadır. İlimizde acil yardım taleplerine kent merkezinde ilk 10 dakikada, kırsal yerleşim yerlerinde ilk 30 dakikada ulaşım oranımız 2023 yılı içerisinde yüzde 96’ya ulaşmıştır. İlimiz Acil sağlık hizmetlerinin verimliliğini ve kalitesini artırmak adına lojistik altyapımızı sürekli güçlendirmekte, personelimizin bilgi ve becerisini artırmak adına hizmet içi eğitimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Acil sağlık hizmetlerinin her anında, en önemli ve en hassas noktalarında daima göreve hazır olarak bulunan, vazgeçilmez temel taşı olan acil sağlık hizmetleri personellerimize şükranlarımı sunuyor; bu vesile ile 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutluyorum.

İlginizi Çekebilir

Bayram süresince toplu taşıma ücretsiz oldu:

İlginizi Çekebilir

Çakıcı’dan Pehlivanlı'ya Ziyaret

İlginizi Çekebilir

Tekeri kopan otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

34273

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#